26 iulie 2012

Antonescu începe s-o dea cotită cu "retragerea definitivă" de după eșecul referendumului



Antonescu: Evident că nu mai sunt legat de niciun angajament, de niciun rămășag


"Este evident că acesta este înțelesul în care eu am spus. Eu am făcut o promisiune. N-am făcut o promisiune că nu datoram nimănui. I-am spus, pur și simplu, domnului Băsescu că înțeleg că după referendumul acesta nu o să mai fim împreună. Ori pleacă dânsul, ori plec eu. Sigur că atunci aveam în vedere chiar înțelesul pe care l-ați dat dumneavoastră și era ceva de bun simț pentru oricine. Când am văzut totuși cât de interesați sunt partizanii domnului Băsescu, parcă mai mult decât de rămânerea domniei sale, dacă plec eu, dar nu cumva mă răzgândesc eu. Sigur că am avut un sentiment ambivalent, pe deoparte să rămân, că văd că asta le place și vreau și eu să le fac anumite bucurii, dar după aceea, chiar după introducerea condiției de cvorum, am spus da, chiar și așa. E în regulă. Dacă nu se strâng 9 milioane de oameni să se pronunțe asupra acestei chestiuni sau dacă ia mai multe voturi Traian Băsescu, am plecat și mă duc învârtindu-mă. A survenit acum și acest element care dă peste cap orice condiție de competiție electorală în care domnul Băsescu strigă Fugiți ! Evident că nu mai sunt legat de niciun angajament, de niciun rămășag".

Băsescu, invitat în această seară la OTV, la Dan Diaconescu. Ar urma un anunț al PP-DD privind referendumul.

Pe surse: prezența nu va trece de 37%

Demnitar ungar: România (guvernul USL) iese din strategia comună din cadrul UE a "grupului estic"

Lobby pentru promovarea limbii germane în învățământ

- Acum vă întreb: ce vă trebuia EBA europarlamentar, casa din Mihăileanu ?
- Nu ţi-am spus că şi eu am făcut o groază de prostii ?

USL vrea să vândă Poșta Română, iar angajarea unui consultant înseamnă de fapt bani de P.R. ("am dat-o la prețul maxim posibil")

Discreta lovitură de stat de la Hidroelectrica

Încep procesele contra Hidroelectrica după denunțarea contractelor. Eventualele daune se vor ști după alegerile generale.

Orice s-ar spune, judecătorii de la CCR sunt politruci, au opțiuni (și misiuni) politice clare

UE pregătește terenul pentru controlul internetului

"Nu există consens" printre cele 27 de state UE pentru declararea Hezbollah drept organizație teroristă

Propunere pentru liberalizarea portului de arme în Rusia

Ministrul de externe al Spaniei: "Ne îndreptăm spre o Europă federală"

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: