24 septembrie 2012

De ce nu a semnat Dan Diaconescu contractul pentru privatizarea Oltchim


E trasată linie de la Cabina de Control Regie: dați un exemplu și intimidați în public un capitalist autohton nealiniat, "regardless" costurile electorale, că oricum eurocartelul PDUSLMR va avea majoritate după 9 decembrie !

Lecție pentru cei mai mici, care s-ar putea inspira din el.

Business24:

Dan Diaconescu a refuzat, luni, sa semneze contractul pentru cumpararea pachetului majoritar de actiuni la combinatul Oltchim, invocand o serie de "inadvertente" in continutul documentului.
 

"Am sperat sa semnam azi si sa platim. E un soc mare, sa vedem ca e o batjocura de contract", a declarat presedintele PP-DD.

Diaconescu este nemultumit de lipsa unor paragrafe si de lipsa numelui cumparatorului.

"In afara de stampila adaugata pe vechiul contract, nu exista nicio diferenta. Nu s-au sinchisit nici sa treaca numele cumparatorului. Sunt o suta si ceva de inadvertente in contract, descoperite in aceste ore de colegii mei avocati.

Noi am venit pregatiti cu contracte de 1000 de pagini, asa cum este normal pe un bun care face aproape doua miliarde de euro", a declarat Diaconescu, dupa intalnirea cu reprezentantii OPSPI, de la Ministerul Economiei.

Premierul Victor Ponta il someaza pe Dan Diaconescu sa plateasca statului roman suma de 45 milioane de euro (203 milioane de lei), convenita in urma licitatiei de vineri.

"Daca Dan Diaconescu are banii, daca ii da Videanu banii, sa ii aduca imediat. Dupa care, o sa avem grija ce se intampla cu locurile de munca. Guvernul a platit si salariile pe luna iulie, le vom plati si pe luna august si vom gasi o solutie de a salva combinatul si locurile de munca", a declarat Ponta.

Dan Diaconescu are termen de 10 zile pentru plata banilor, potrivit sefului Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI), Remus Vulpescu.

3 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Sunt socata !
Cate forte s-au pus in miscare ca sa-l elimine pe DD !

Ce scapare mai avem ?

Riddick spunea...

De scăpare nu ştiu, dar de trezit se vor trezi mulţi. Iar cei odată treziţi nu mai acceptă starea de fapt.

Crystal Clear spunea...

Da, s-au trezit multi !
De scapat , nu sunt sigura ca va fi pe cale pasnica...


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: