17 martie 2013

Jaful PDUSL, în cifre (parţial...)



1. Înainte de privatizare, producţia de ţiţei extras era de cca. 6 milioane de tone/an. În 1976, România înregistrase 14,2 milioane tone şi 33,4 miliarde Nmc (normali metri cubi) gaze naturale.

2. În anul în care se discută problema, 2010, OMV, care se laudă cu investiţii de miliarde şi aport de tehnologie, producea 4 milioane tone de ţiţei ! (Din sală, cineva – o voce feminină – a strigat „4,7 milioane tone !”)

3. Corect, am spus, aşa să fie… Dar dacă în ţară, în România, nu prelucraţi decît cel mult 1,8 milioane tone ţiţei, la rafinăria Brazi (ARPECHIMUL fiind închis), ce faceţi cu restul producţiei ? Unde o stocaţi ? Sau o duceţi în Austria pe barje, încălcînd normele internaţionale, în materie vamală… Sau nu o declaraţi, să nu plătiţi acea infimă redevenţă de 4% (în lume, redevenţa este de 16-22%) !

5 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Super postare !

Trebuie să se unească toţi cei ca Marian Rizea şi sa spună adevarul
Ne vom strânge toţi in jurul lor !

Riddick spunea...

Vai, dar Rizea este ceauşist ! (nu ştiai ?!). ;-)

Crystal Clear spunea...

Special s-a creat atmosfera asta împotriva securităţii romqne.
Este o alta faţă a războiului psihologic împotriva romanilor.
Cea mai puternică. Ne distruge apararea..

Riddick spunea...

Văd că Ciripoi (S.R.-S) a iniţiat o lege care interzice serviciilor să aiba activităţi comerciale (firme sub acoperire). Pâi aşa omori apărarea, astfel se pot infiltra în anumite medii mai greu accesibile. Condiţia este ca serviciile să lucreze în interes naţional.

Crystal Clear spunea...

Nu ne mai mirăm de SRS...
Câţi nu sunt care trebuie să plătească pentru trădare. Sper să nu se aprobe o astfel de lege

Jigodiile care trădează se simt imediat..
Trebuie oprite la timp


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Marga, 1995 ("Filosofia Unificării Europene"): "Identificările etnice ale românilor sunt în mare parte tradiţionale. Acestea caută să abată atenţia de la problemele concrete ale prezentului şi de la nevoia modernizării instituţionale spre abstracţiunile trecutului. Pentru mulţi intelectuali este limpede că naţionalismul, prin demagogia sa, generează stagnarea şi degradarea ce favorizează doar grupuri sociale incapabile să se adapteze lumii moderne. Intrarea în noua Europă, nu doar geografic, ci şi instituţional şi cultural presupune mai mult decât o alegere, presupune o schimbare a modului de gândire, de asumare, pe lângă devizele paneuropene, a unei abordări europene, o abordare disponibilă la compararea performanţelor, orientată spre modernizare şi având ca perspectivă unitatea europeană". 

 

Postări populare: