07 decembrie 2013

Ponta e menajat, iese-n faţă EuroBăse ca să pledeze pentru "armata (S)UE"


Echipa Băsescu de la CCR trage sforile. Ca să fie Băsescu cel care "stabileşte" mandatul românesc la Consiliul European din 19-20 decembrie 2013, pe tema "securităţii şi apărării comune (europene)".

Suntem pe 7 decembrie şi CCR nu a publicat încă motivaţia respingerii contestaţiei lui Băsescu. Dacă ajungem la (sau trecem de) 9 decembrie, mai poate sta legea încă zece zile nepromulgată, taman bine cât să treacă Consiliul European, la care Băsescu va adopta o poziţie "pe barba lui", neconfirmată de parlament (adică, de USL).

MEDIAFAX:
Legea privind afacerile europene, iniţiată de Guvern, stabileşte că Executivul "transmite celor două Camere ale Parlamentului, cu minimum 10 zile calendaristice înaintea reuniunii Consiliului European, propunerea de mandat pe care delegaţia României intenţionează să o prezinte".
"Înaintea reuniunii Consiliului European, Parlamentul poate adopta propuneri privind mandatul. Propunerile adoptate se includ în proiectul de mandat formulat de Guvern", se mai arată în proiectul de lege.

În plus, actul normativ menţionează că hotărârile Parlamentului, ori a uneia dintre Camere, "sunt preluate de către Guvern la definirea poziţiei naţionale de negociere în Consiliu, prevăzută în mandate".
De văzut şi:

2 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Băsescu împinge stânga la putere

Riddick spunea...

Exact !


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Marga, 1995 ("Filosofia Unificării Europene"): "Identificările etnice ale românilor sunt în mare parte tradiţionale. Acestea caută să abată atenţia de la problemele concrete ale prezentului şi de la nevoia modernizării instituţionale spre abstracţiunile trecutului. Pentru mulţi intelectuali este limpede că naţionalismul, prin demagogia sa, generează stagnarea şi degradarea ce favorizează doar grupuri sociale incapabile să se adapteze lumii moderne. Intrarea în noua Europă, nu doar geografic, ci şi instituţional şi cultural presupune mai mult decât o alegere, presupune o schimbare a modului de gândire, de asumare, pe lângă devizele paneuropene, a unei abordări europene, o abordare disponibilă la compararea performanţelor, orientată spre modernizare şi având ca perspectivă unitatea europeană". 

 

Postări populare: