18 mai 2014

Viitorul steril al UE

ZIUAnews :

Vestitori agitati, servind curti diverse, ne indreapta atentia asupra europarlamentarelor prorocind diverse procente si ideea ca ar fi deosebit de relevante pentru identitatea viitorului « fericit » de la Cotroceni. Mai falsa concluzie nu poate exista, in masura in care nici pentru UE nu conteaza prea mult cine vor fi majoritarii si deci diriguitorii viitoarei politici europene. Cazinoul politic al Uniunii Europene isi are reguli vechi, promovate chiar de ideologi nazisti, asa ca nu conteaza daca pleaca popularii si vin socialistii, sau invers !

Recenta confruntare publica dintre candidatii la sefia Consiliului UE ne-a aratat o ceata de indivizi cu carti de vizita diferite, dar identici in balbaiala strategiei viitoare. Discursurile au abordat subiecte notorii devenite seci de ani buni si s-au referit tot la tineret, locuri de munca, protectie sociala etc. In principiu mesajele celor cinci, sau sase, fac parte din stereotipul culturii politice, capitolul manipulare!

Preocuparea cinicilor din conducerea UE a tinut de prerogativele care vor fi net diferite, in conditiile in care solutiile politice vor duce spre reintarirea statului-natiune, in esenta un mare esec al parcursului definit de perfectionistii globalizarii. In atare situatie, cohorta de pitifelnici remunerati princiar pentru...tras mata de coada va dispare, reinlocuita fiind de corpul diplomatic !

Putini si-au dat seama ca ofensiva definirii UE a inlaturat stiinta dreptului international public si privat, principiile diplomatiei cedand in fata bisturiului economico-politic manuit cu agresivitate de liderul real al unei Europe transate pe harta unui viitor incert, la fel ca portionarea carcaselor in abatoare. Din pacate la fel de putini au avut curajul sa-si exprime ingrijorarea fata de o a treia incercare, in istoria moderna, facuta de Germania, pentru largirea spatiului asa-zis vital !

Cel putin, Romaniei, nu i-a fost lasata optiunea dezvoltarii planificate. A fost lipsita, efectiv, de alternative exploatandu-se momentul fierbinte al unei lovituri de stat judicios planificate de agresori externi cunoscuti. Explozia sociala s-a potrivit manusa pe scenariul distrugerii economiei nationale, tradarea de tara fiind inlesnita de emulatia populara care a acoperit toate rapturile comise sub flamura crezuta a libertatii !

Spolierii de resurse si distrugerii industriei, agriculturii, educatiei, sistemului de sanatate, strategiei nationale de aparare etc, i-au urmat cedarea succesiva a valentelor de suveranitate si inscrierea pe o spirala a unui sclavagism modern. Tara fara personalitate, am devenit o piesa intr-un puzzle, la granita confruntarii de interese intre mai marii si mai tarii lumii.

Condusi de pitici politici, straini de stiinta diplomatiei reale si slugi supuse, ne-am caciulit permanent in speranta unei recunoasteri efective ca parteneri de drept al unei Europe din care tara noastra a facut parte dintotdeauna. In peste douazeci si patru de ani n-am reusit decat sa fim clasati ca cetateni europeni de categoria II-a, strangulati economic si pedepsiti pentru vini ipotetice, la mana diversilor observatori si functionari europeni de doi bani, dar cu « acoperire » UE !

«S-aleg hotii mari !? Si ce daca ! » isi arata obida un taran, satul de pamantul pe care nu reuseste a-l lucra din cauza « mosierilor » vecini. « Noi nu contam pentru nimeni, de ce m-as cazni la vot, pentru ca oricum au grija sa mi-l fure !? ».

Cam asta este spectacolul, de jos in sus ! Iar vizavi de apropiatele alegeri, corecta ar fi considerarea absenteismului, masiv din cate ni se arata, ca rezultat al unui referendum ad hoc, pro sau contra UE !

4 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Foarte bună postarea.

Mă gândesc să nu mă duc la vot.
O urmăresc care este prezenţa pe la ora 19,00 şi ma orientez atunci ce este mai bine să fac.
Dacă ar fi macar un partid eurosceptic, naţionalist , procapitalist, l-as vota. Dar nu exista.
Sunt toţi niste trădători !

Riddick spunea...

Trebuie totuşi votat PP-DD, chiar dacă ar trece la PPE (dar s-ar putea şi la EFD).

De ce - aşa, intrând în PE, vedem mai clar cum se poziţionează, nu poate mima. Şi apoi, se mai fărâmiţează opţiunile mainstream, de se va dovedi a fi partid-sistem. În sondaje e dat la 4%, vor să-l dea "out". PNR este sub 1%.

Vot tactic, nu c-aş avea încredere.

Riddick spunea...

"Vedem mai clar cum se poziţionează, nu poate mima" - se lămureşte mai bine lumea, care-l mai consideră încă a fi o alternativă. Ori cade un mit, ori se confirmă că într-adevăr nu-i partid de-al establişmentului.

Crystal Clear spunea...

Da.. Vot tactic .
Aşa voi face.. Măcar încerc să lupt, cumva..


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2012: "Nu mă voi ascunde după deget: suplimentul FCD este într-adevăr un manifest, fiindcă socotim că Uniunea Europeană este un proiect neterminat și că doar desăvârșindu-l, creând adică Statele Unite ale Europei, putem să evităm perspectiva deloc încântătoare de a deveni un vulgar apendice al Asiei, un muzeu al civilizațiilor sau o simplă piață de desfacere pentru economiile emergente. Înainte de toate, doream să subliniez, prin contrast cu îngustimea identităților naționale, care sunt niște constructe relativ recente, larghețea identității europene și universalitatea celei creștine. Creștinismul transcende națiile, cu tot tribalismul și triumfalismul lor războinic".

 

Postări populare: